Sådan gør du

Hvad gør man ved ?

Fødsel:

Jordemoderen anmelder automatisk fødslen til kirkekontoret, hvis du føder på hospitalet. Føder du derhjemme, skal du selv anmelde fødslen til kirkekontoret inden 14 dage (se www.borger.dk). Er I ikke gift, kan Omsorgs- og ansvarserklæring (medfører fælles forældremyndighed) udfyldes med NemID på www.borger.dk.

Dåb/navngivning:

Dåb aftales i god tid med kirkekontoret. Navnet på barnet samt navne og adresser på mindst 2 og højest 5 faddere oplyses til kirkekontoret. Før dåben vil der normalt være en samtale med den præst, der forretter gudstjenesten. Navngivelse skal anmeldes senest 6 måneder efter barnets fødsel.

Vielse:

Henvendelse sker til Folkeregisteret som udsteder en prøvelsesattest, prøvelsesattesten må højest være fire måneder gammel på vielsesdagen. Vielsen bestilles på kirkekontoret eller hos præsterne.

Bisættelse/begravelse:

Finder sted fra Johanneskirken eller Vorup Kapel. Pårørende kan henvende sig personligt eller gennem en bedemand til præsterne eller kirkekontoret.

Fornyelse og pasning af gravsteder:

Valg af nye gravsteder samt fornyelse og pasning og oplysninger om priser, bestilling af renholdelse af gravsteder samt plantning af sommerblomster m.m. sker ved henvendelse til kirkegårdskontoret.